13 april 2007

Varför ogjort?

Ens jobb är en stor del av ens liv och kan man inte skriva vad man upplever där känns det som om man begränsas. Därför blev det ogjort. Förhoppningsvis slipper jag bli mer paranoid än vad jag redan är. Mitt jobb är så otroligt speciellt och väldigt bevakat av media och medlemmar. Därför känns det otryggt att skriva negativa saker som lätt kan fångas upp av fel personer.

En stor del av arbetsplatsens dilemma är att jungelnslag har fått råda under många år, dvs sköt dig själv och se till att överlev. Det finns ingen gruppanda eller framåttänkande, bara ett "just nu" tänkande men även ett "det var bättre förr" tänkande. Vi är totalt 24 personer som just för tillfället jobbar där och av dessa är 5 heltidsanställda. Vi andra är gästrikelärlingar, plusjobbare och specialfall (kommer inte ihåg beteckningen på dessa men pga sociala störningar kan man inte få ett jobb). Fem stycken anställda fick lämna skeppet då pengarna tog slut och restrerande fastanställda är fortfarande väldigt rädda över att bli utan jobb. Denna rädsla leder till att man måste sköta om sitt eget hus, se till att man blir ovärderlig och inte kan sparkas. Förutom denna osunda stämning har Gävles alla knepiga människor samlas på en och samma plats. Med knepig menar jag inget negativt utan faktiskt positivt om arbetsplatsen hade varit en normalt fungerande sådan. Varje människa man möter har man något att lära sig av men för att man ska kunna lära sig något måste det finnas en inre ro och frid. Friden och den rofyllda stämningen existerar inte på jobbet. Alla på jobbet är unika på ett eller annat sätt MEN som stämningen är nu jobbar vi inte ihop utan emot varandra.

Här kommer en kort presentation av några på jobbet:

Draken
Draken har jobbar där längst och är van att få bestämma. En otroligt osäker människa som tror att hennes sexapeal tar henne framåt i livet. Hon har gått igenom det mesta på jobbet och nu när det kom en stark styrelse blev det väldigt tungt. Hon ser till att göra sig vän med alla för att sedan sticka dolken i ryggen när det krisar. Hon luskar ut vem som har fått vad i arbetsuppgift för att snabbt som ögat själv göra uppgiften.

Handyman
Har även han jobbat där väldigt länge och har en grym negativ inställning till nya saker. Tyvärr har han dessutom blivit kär i en kvinna som inte är snäll mot honom. Denna kvinna spelar falskspel och ser till att få sin vilja igenom. Hon var en av de anställda som fick gå och detta har gjort honom ännu mer negativ. Gör allt för att sprida osämja bland oss.

Båtsman
Trevlig prick men överarbetad. Får ta allt ansvar över föreningens överlevnad. Ingen märker dock att han inte riktigt orkar men och att han har det struligt på hemmaplan. Behöver få uppmärksamhet och skaffar det genom unga tjejer.

Tomten
Frivilligarbetare som har en grymt trasslig tillvaro, tar gärna till flaskan när det krisar. Ingen ser honom och även han är grymt överarbetad.

Nörden
Plusjobbare som drömmer sig bort, otroligt social men väldigt osäker. Han hade ingen att prata med förrän vi kom till jobbet. Känner sig ensam och understimulerad. Har bara fått arbetsuppgifter som inte är någon utmaning utan snarare ett hån mot honom. Så fort han vinner på tipset eller får ett riktigt jobb sticker han. Händer detta så är hela sommaren förstörd.

Velstina
En otroligt osäker tjej som inte gillar sig själv. Har fått arbetsuppgifter hon inte mäktar med och går dagligen från jobbet med känslan att hon inte räcker till. Har dessutom väldigt sjuka barn och måste vara hemma ganska ofta.

Ja, detta är väl ett urplock av de som märks tydligast.

Alla på jobbet vet att om man inte gör som styrelsen säger så är det kört. Fast så kom vi och var de första som sa ifrån och frågade hur folk egentligen mådde. Detta har inte varit positivt hos styrelsen som för första gången möter motstånd. Varken jag eller Gunilla är rädd för den grupp äldre herrar som sitter på toppen. Trots hot och banningar ger vi oss inte. Problemet är svårigheten att få med sig arbetarna för så fort de får chansen ser de till att prata illa om just mig och Gunilla inför styrelsen. Detta för att de är så väldigt osäker på sin roll och inte vet om de kommer att sitta säkert när sommaren inte drar in så mycket pengar som den borde.

En glad nyhet är i alla fall att vi har fått ett diarienummer och en handläggare!!! Vår ansökan finns numer på Skolverkets hemsida.

Inga kommentarer: