12 januari 2008

Kalasdags

Idag har Moa haft sitt 4:års kalas! Hon fick själv bestämma vilka som skulle bjudas (med lite påstöttningar av mamma och pappa) och tillsammans med mig skriva alla namnen på korten. Dock blir det känsligt när hon börjar bjuda in barn från dagis. Jag var inte alls nöjd med att hon bara ville bjuda några så nästa år får hela dagis komma eller så håller vi oss till de gamla vanliga barnen som vi umgås med utanför dagis. Gillar inte "du får inte komma" snacket.

Då vi fortfarande renoverar detta hus beslutade vi oss för att vara på dagis. Då det är ett kooperativ så har alla möjlighet att låna lokalerna utan kostnad (tja förutom dagisavgiften då). Jag tänke vara smart och bjuda på pannkakstårta (lunch och smask i ett) men det var absolut ingen hit....kan ha att göra med att det bara var mjölkfria produkter. Moa och en av hennes kompisar är båda mjölkproteinallergiker så jag köpte grädde och vaniljvisp på havre. Vi gillar den och känner inte riktigt den smak av bittermandel som finns i bakgrunden. Alla barn utom Moa och Leija tyckte det smaka........BLÄ! Ha ha ha ha ha.....jag är nog förevigt dissad som pannkaksbakare. Barn är så härligt ärliga. Tänkte nästa sticka till varje barn en 20 så de fick köpa en hamburgare på hemvägen.... Föräldrarna tuggade och log.....höhöhö. Men det var i alla fall nyttigt, så de så!

Moa fick i alla fall ett gäng med mkt fina presenter och äntligen fick hon en katt......ett gosedjur.

1 kommentar:

Anonym sa...

Roligt med kalas för Moatösen. Här hemma äts det också mycket havreprodukter men det är aldrig någon som klagat på smaken. Eller så har de varit för finkänsliga för att säga något ;)

Grattis i efterskott Moa!