28 mars 2009

Rör min dotter och du dör!

Idag på Moas simskola fick jag förvandlas till en grön hulk och rädda Moa. Det började som en helt vanlig förmiddag på badhuset och slutade med att jag skakade av ilska.

Jag brukar vanligtvis inte åka på simskolan då det har blivit något som Martin och Moa gör tillsammans. Men idag åkte jag och de föräldrar jag brukar prata med lyste med sin frånvaro så jag satte mig inte på vanliga stället. Jag passade istället på att tjuvtitta på min fina tjej när hon som en fisk tog sig genom vattnet. Ganska snabbt märkte jag att gruppen inte var så lugn som den brukar, det svamlades och busades. Ett syskonpar levde fan i bassängen. När det var tio minuter kvar ser jag hur den yngre tjejen ur syskonparet börjar störa Moa. Hon dyker på Moa och skvätter vatten medan Moa försöker dra sig undan. Moa ledsnar efter ett tag och lyfter upp sitt finger och säger högt: "NEJ, JAG VILL INTE". Då börjar skitungen knuffa Moa, först lätt för att sedan ta till hårdare tag. När hon sätter upp handen i Moas ansikte och samtidigt nyper Moa hårt i armen ser jag rött och springer fram till bassängkanten. Skitungen är på väg och ska dra Moa i håret när jag tar fram basrösten:

- VAD GÖR DU!!!!

Jag sliter upp Moa ur bassängen.

- Det var hon som började!

Vad då Moa som började är du störd? Nä, det sa jag inte med jag var på väg och kunde hejda mig när jag insåg att skitungen kanske bara var 5 år. Okej, Moa är kanske inte världens snällaste barn, hon har också sina brister MEN hon slåss aldrig! Sen såg jag faktiskt hela förloppet och kunde lugnt trösta en grinande Moa utan att undra vad hon hade gjort för att det skulle bli som det blev. Det där äckliga syskonparet terrade många barn i bassängen och inte fanns det någon förälder i närheten. Jag hade inte vuxen att läxa skiten ur som jag hade så god lust att göra. Insåg att jag ev. skulle kunna orsaka men för livet på den vidriga tjejen om jag gav mig på henne. Jag fick sen en klapp på ryggen av en annan feg mamma som inte hade agerat. Hon tyckte jag hade gjort helt rätt.

Till nästa lördag har Martin fått klara direktiv. Han ska sitta vid bassängkanten och se till att skitungen håller sig långt borta från Moa.

Och JA, jag ÄR överbeskyddande

6 kommentarer:

Anonym sa...

Helt rätt åt den lilla pissmyran!!!
Jag gjorde samma ska när Adrian skolades in på dagis. Ett äckligt tvillingpar i typ 4års åldern började slå min stackars bebis i huvudet med spadar!!! Inte EN enda frökaen sa ett ljud, så mamma Camilla tog fram sin allra mörkaste sida! Fan vilka skitungar det finns!
(ursäkta språket)

Kram Camilla

Sara sa...

Nä du är inte överbeskyddande! Du gjorde somvilken normalt funtad mamma skulle göra. helt rätt mao!!!

Vi kan vara överbeskyddande ihop nästa vecka!!! alt att papporna är det.

Tid för en fika nån kväll i veckan, bara du o jag?
kram kram.

Kungen, läraren med ett omtänksamt hjärta! sa...

Klockrent Lisa!
Fan vad jag vill spöa alla svinungar som ska ge sig på våra barn som blivit uppfostrade med att vara snälla, och inte hålla på att terrorisera andra.
Fan Lisa, nu blev jag riktigt arg, hoppas det kommer några skitungar att spöa på, på Mirandas simskola på söndag...haha

villan vid vilan sa...

Du gjorde helt rätt!!! Stå på dej!!!Kram Anna

Anonym sa...

Det där skötte du snyggt!!!
Synd bara att föräldern inte var där...Å andra sidan kan det "bita" bättre när någon utomstående "ryar i".
Vi har väl alla ansvar att reagera på det som händer ute i vårt gemensamma livsrum, eller..?

Har själv lagt mig i några gånger då jag kommit på ungar med att göra dumheter...Kärringj-vel, till svar så klart, men de har lagt av och jag inbillar mig att det "klickar till" lite extra i deras huvuden när "omvärlden" reagerar.

Kram/Annest

Anneli sa...

Vilka skitungar det finns! Det är bra att någon reagerar när deras egna föräldrar verkar vara som bortblåsta.

Bra beskyddat!